Follow by Email

2017. július 23., vasárnap

Rostos gyümölcslé!!!!

Már van egy gyümölcslé készítés a blogon, de ezt most másképpen csináltam, és akinek meg van hozzá a  gépe az nem fog ebben csalódni, nagyon nagyon jó lett.
Most a gyümölcsöt átengedtem a gyümölcs centrifugán, aztán lemértem a lét, amennyi a lé annak a fele mennyiségű vizet tettem hozzá, aztán felforraltam az egészet,  ha gondoljuk lehet minimális cukrot tenni hozzá, de ezt tényleg szájíz szerint ajánlom, de azt is elmondom nem szabad agyon cukrozni, mert akkor nem érezzük a gyümölcs ízét.
Az üvegeket amibe rakjuk előtte alaposan ki kell főzni, vagyis sterilizálni kell, ha ezt a lépést kihagyjuk akkor nem fog elállni, mert ennek a módszernek a lényege a tartósító nélküli elrakás.
Tehát a sterilizált üvegekbe merjük a forró lét, lezárjuk az üvegeket, majd 10 percre fejre kell állítani, aztán száraz dunsztba kell rakni.
 


                                                                      szederlé

                                                                     őszibaracklé

                                                               a tömény rostlé

                                                ahogy folyik ki a gyümölcs centrifugából


                                                               őszibarack kimagozva

                                                                      sárgabaracklé


2 megjegyzés:

  1. hogyan sterilizálod a üveget?

    VálaszTörlés
  2. alaposan kifőzöm a tetőket is.. konkrétan forrt vizben.. 10 percig főzöm.. és utána már csak csipesszel nyúlok hozzá

    VálaszTörlés